God jul - julebrev fra seilforeningen

Snart senker julefreden seg over dekk og dørk, og vi i Drammens Seilforening vil på denne måten sende deg et lite julebrev og informere litt om det som skjer i foreningen.

Det har vært et aktivt år der vi har fått til mye, men der vi også har hatt store utfordringer.

Restaurering av brygga.

De første 40 meterne av landbrygga ble restaurert i vår like før båtutsett. Alle var spente på om den metoden vi hadde valgt ville virke slik vi trodde, og om
kostnadsberegningene holdt. I ettertid er vi fornøyd med begge deler.

Etter at båtene kom opp i høst er ytterligere 60 meter ferdigstilt, og dermed er vi omtrent halvveis. Alt dette kommer etter en fantastisk innsats fra medlemmene i seniorgruppa, som virkelig har stått på, og Terje Adamsen og Arild Jensen som byggeledere. Det er bare en ting å si: Tusen hjertelig takk!

På den første delen ble prisen ca 3 500 kroner pr meter, mens trinn to var litt enklere og prisen ble om lag 3 000 kroner meteren. Det betyr at vi ligger veldig godt an i forhold til den rammen årsmøtet har gitt, som er på to millioner. Selv når bryggene står ferdig restaurert med oppgradert strøm og vannsystem, kommer vi trolig svært godt ut, og håpet er at vi skal slippe å ta opp lån, eller i alle fall låne så lite som mulig.

Nye nettsider er på plass

Fordi serveren der vi hadde nettsidene våre og det administrative datasystemet ble lagt ned i løpet av sommeren, vedtok styret å erstatte de 12 år gamle nettsidene våre med nye sider. De nye nettsidene skulle være enkle å finne frem i, og kunne leses både på dataskjerm, nettbrett og mobiltelefon.

De nye nettsidene er laget ved frivillig dugnadsinnsats, og kanskje av den grunn har det tatt mye lenger tid enn vi trodde i utgangspunktet. Det betyr at foreningen har stått uten fungerende nettsider i nærmere et halvt år. Det er ikke heldig, men nå er nye sider på plass og klare til bruk.

Foreløpig er det ikke all verdens som ligger inne, men vi kommer til å bruke sidene veldig aktivt fremover, i kombinasjon med vår Facebookside. Du kan like godt først som sist legge følgende adresse inn i favorittene dine: www.dsf.no.

Fakturering

Hvis du lurer på hvorfor du ikke har fått noen faktura på leie m.m. fra foreningen i høst, så fortvil ikke. Vi har ikke glemt deg.

Årsaken er den samme som beskrevet for nettsidene. Etter at serveren ble lagt ned har vi jobbet med å få på plass et nytt administrativt datasystem. Det er vi avhengige av for å holde orden på hva hver enkelt skal betale. Nå er vi i innspurten av det arbeidet, og vi kommer til å sende ut fakturaene like over nyttår. Vi håper du har satt pris på betalingsutsettelsen.

En junioravdeling å være stolt av

Det er nesten ikke til å tro hva junioravdelingen får til ute på seilkroa på Rødtangen. Mange titalls ungdommer driver aktiv organisert trening og regattaseiling flere ganger i uken i sommerhalvåret. Det myldrer av Feva’er, Bic’er og Laserjoller. Det arrangeres NM, sommerleir, og en meget aktiv foreldre- og dugnadsgruppe viser en entusiasme helt utenom det vanlige. Våre unge seilere henter inn medaljer og gode plasseringer i et så stort antall at jeg har mistet oversikten. Vi skal få kontroll på det og feire det behørig på årsmøtet.

Aktiviteter

Selv om det har skjedd veldig mye bak kulissene i foreningen er det en ting vi ikke er så stolte av. Oppe i alt arbeidet har vi rett og slett glemt å arrangere medlemsmøter. Det er virkelig flaut. Vi fulgte planen i vår, men etter sommeren glapp det. Jeg lover å komme sterkere tilbake i vår, og vi har bare en ting å gjøre, og det er å reise kjerringa. I løpet av januar kommer det en ny aktivitetsplan, og der skal vi følge opp medlemsmøtene spesielt.

Årsmøte

Jeg har fått noen henvendelser fra medlemmer som lurer på om vi har glemt årsmøtet i høst.

Nei, det er ikke glemt. For da vi vedtok nye lover for foreningen på det ekstraordinære årsmøtet i mars, ble årsmøtetidspunktet endret. Det er kommet nye krav fra idrettsforbundet, blant annet at regnskapsåret vårt må følge kalenderåret. Vi kan ikke ha årsmøte før regnskapet er avsluttet, og da sier de nye lovene at årsmøtet må være avholdt innen utgangen av mars. Vi skal prøve å få til årsmøtet i andre halvdel av februar. Det avhenger av at vi ikke blir ytterligere forsinket etter alle datautfordringene i høst.

Det ble et langt julebrev, men jeg følte at det var nødvendig å komme ut med litt informasjon.

Mens jeg sitter og skriver dette, har sola akkurat snudd, og med ett ser jeg litt lysere på det. Om ikke alt for mange uker ryker presenningen, og ikke så lang tid etter det skal småbølgene igjen klukke mot skutesiden i en mild slør ut Drammensfjorden. Drømme…

Men nå er det mer nærliggende hygge som står for døren, og jeg skal i alle fall kose meg med familie, god mat og en passe gavmild julenisse.

På vegne av styret og meg selv vil jeg gjerne få ønske deg og dine

En riktig god jul

Og et godt nytt år!

Med vennlig hilsen

Raymond

Publisert: 22.12.16

 

Drammens Seilforening, Postboks 1025, 3037 Drammen, leder@dsf.no