Velkommen til Seilskolen på Rødtangen 2018

Velkommen til seilskolen på Rødtangen mandag 23. juli kl 18 til lørdag 28. juli kl 13 - 'sommerens vakreste eventyr'. 

Publisert: 19.05.18

Les mer


Har du lyst til å bli med i Drammens Seilforenings Juniorgruppe?

Har du lyst til å bli med i Drammens Seilforenings Juniorgruppe?

Drammens Seilforening har en meget aktiv juniorgruppe. Vi er så heldige å ha Seilkroa på Rødtangen som vår hovedbase. Etter at det er lagt ned utallige dugnadstimer, har stedet blitt et eldorado for jolleseiling (Laser, RS Feva og Open BIC). Vi starter opp sesongen for nybegynnere tirsdag 15. mai kl 1700 på seilkroa på Rødtangen. Vel møtt!

Om sommeren

Her er det stor aktivitet hele sommeren. Onsdag er det aktiviteter for viderekommende og torsdag er det lagt opp til aktiveter for de yngste seilerne og for nybegynnere. På torsdagene serveres det en liten varmrett nede på bryggeanlegget fra kl 1700. Dersom du har lyst til å se hva dette er for noe, anbefaler vi at du tar deg en tur en torsdag. I uke 30 hvert år arrangeres ‘sommerens vakreste eventyr’ - seilskolen på Rødtangen. Da vrimler det av unge glade seilere på Rødtangen.

Om vinteren

I vinterhalvåret holder vi teorikurs med etterfølgende styrketrening/innebandy i gymsalen på Folkestad skole minst en gang pr måned. I tillegg arrangeres det i februar skitur med overnatting til en hytte i Drammensmarka.

Innmelding og kontaktinfo

For å benytte våre aktiviteter, må barna melde seg inn i Drammens Seilforening. Dette er viktig for å være dekket av seilforeningens forsikringer. For barn koster medlemskap kr 250. I tillegg kommer et aktivitetsgebyr på ca. kr 1000 pr halvår.

Interessert i å vite mer?

Lik vår FB-side: DS Jr gruppe – Jolleseiling på Rødtangen Seilkro. Her legger vi ut alt om våre arrangementer. Dette vil du også finne under fanen ‘Terminliste’ på disse sidene. Eller ring Gry Brudevoll mob. 934 02 989 eller Eli Sofie Berg mob. 971 41 795

Publisert: 03.04.18

Publisert: 21.04.18


Terminliste 2018

9 mai - 20 juni:               DrammensCup ( Onsdager, Solumstrand) 
12-13 mai:                     RS Feva Norgescup
2.  juni :                         Breiangen rundt / vårregatta
16-17 juni:                     Laser Masters ( + NM?)
30/6-1/7 :                      Finnjolle NM
7. juli :                          Sommerseilas med "Gunderstart" fra brygga på Rødtangen. 
                                    +Jazzfestival

23-29 juli:                      Sommerleir, Jr.

15 Aug. - 19. sep:          DrammensCup
15. sept.                       Høstregatta Rødtangen. + VestfoldCup sammen med Holmestrand.
( 22. sept.                     Fårikåltur / evt Pampus rundt? )

Seilaser utenfor DSF:
9-13 mai :                      HH Skagen race( Bærum SF)
8 - 10 juni:                     Færderseilasen ( KNS)

Publisert: 22.03.18


Utsett 2018

Ordinært utsett starter lørdag 21.4.2018 og vil være ferdig til 1.mai.

Dette forutsetter at været tillater opptak av bobleanlegg som planlagt. 

Lister for utsett vil komme senest 2 uker før utsett.

Ønsker alle en god båtpuss når snøen her forsvunnet

Detaljer kommer etterhvert i "Havna"

Publisert: 22.03.18


Invitasjon til medlemsmøte

Det blir medlemsmøte på Løkta onsdag 29. november klokka 1900

Tema: Utvikling og oppgradering av Rødtangen

Styret har fått utredet forskjellige alternativer for den videre utviklingen, og vi kan velge å være offensive og satse, eller vi kan velge bare å vedlikeholde det som er. Valget er vårt.

Publisert: 23.11.17

Les mer


Seilmaker Peter Høegs Jubileumsseilas

Drammens seilforening og seilloftet til Peter Høeg inviterte til jubileumsregatta i varmt septembervær lørdag. Med sjøspeidere fra 5. Drammen sjø, rekrutter fra seks til 17 i seilforeningens jollegruppe og durkdrevne seilere i egne kjølbåter var det meste av Drammens seilemiljø representert i seilasene som omfattet Laser, Open Bic, RS Feva, Maxi 77 og åpen klasse med lystall. Festen etterpå talte ifølge arrangørene nærmere 150 gjester, som fikk grillmat, musikk og taler i anledning seilmakerbedriftens kvarte årtusen lange historie.

Publisert: 20.09.17

Les mer


Seilmaker Peter Høegs Jubileumsseilas 16/9

Høstregattaen blir i år en jubileumsseilas på Rødtangen  for å markere 250 år med Seilmaker Peter Høeg i Drammen.

Joller seiler på egen bane utenfor Seilerkroa og starteer ca kl 10.

Kjølbåter starter mellom stang på Seilerkroa og Blindsandstaken. Det blir god plass til alle som føler de trenger litt plass å manøvrere på. Start blir med med salutt-kanon fra Rødtangen lørdag 16/9 ca kl 13. Banen vil gå på faste og utlagte merker merker mellom Holmsbu og Langøya. Mål blir ved anlegget vårt på Rødtangen.   

Junioravdelingen inviterer til seilerfest på Kroa kl 1900 og serverer mat og drikke. Seilmaker Peter Høeg  bidrar til festen og med premier. Dette blir en verdig avslutning på årets sesong. Sett av dagen enten du seiler tur, NOR-rating, jolle eller kun tar sikte på å krysse dansegulvet!

Påmelding kommer her: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2828

Publisert: 02.08.17


Seilskolen 2017 FULLBOOKET

Seilskolen på Rødtangen er nå fullbooket. Vi gleder oss til å ønske seilglade barn og ungdommer velkommen mandag 24. juli kl 1800.

Publisert: 17.07.17


Bli med på “hurtigkurs” i seiling

"Jeg skulle så gjerne hatt seilbåt, men jeg kan ikke seile". Vi har hørt det mange ganger. Men nå kan du gjøre noe med det. Drammens seilforening arrangerer et "hurtigkurs" i seiling. To kvelder - mandag 19. juni og tirsdag 20. juni.

Publisert: 12.06.17

Les mer


Felles klubbtur 17. - 18. juni

Årets "pinsetur" går av stabelen 17. - 18. juni, og tradisjonen tro, går turen også denne gang til Åsgårstrand Seilforening.
Vi samles til felles grilling og hyggelig samvær på kvelden og satser på flott sommervær. 

Publisert: 11.06.17

Les mer


Nå reiser to av våre juniorer til Americas Cup

Mandag 12. juni er det avreise for  jolleseilerne Francis Gautneb (12) og Aksel Strøm-Hansen (13) til Bermuda for å konkurrere med flere av verdens flinkeste ungdommer i seiling.

Etter knallsterke resultater i Norgescup i RS Feva i fjor, der de tok andreplassen, er de tor plukket ut i til å representere Norge i den prestisjefylte Americas Cup. 

Publisert: 11.06.17

Les mer


Utsettlista er klar

Lørdag 22. mai starter utsettet, og lista over når du skal ut skal være sendt ut til alle båteiere. Den er slått opp på Rødbua, og den kan lastes ned her.

Publisert: 15.04.17


Båtpussen er i full gang

​I helgen er det full aktivitet i havna på Solum. Lørdag ble bobleanlegget tatt opp, og dugnadsgjengen gjorde klar til sommerens sesong.  Og det vaskes. slipes og poleres over en lav sko.

Publisert: 02.04.17

Les mer


Ny strategiplan

​Årsmøtet vedtok en ny strategiplan for Drammens seilforening for perioden 2017 - 2020. Planen sier litt om hvilken visjon vi skal ha for klubben og hva vi tenker å oppnå.

Satsing på junior/jolleseiling både på Rødtangen og Solum, sterkere fokus på klubbmiljø, og å få i gang kursvirksomhet, er blant elementene som skal gjøre foreningen til det naturlige førstevalget for både seilinteressert ungdom og andre. Last ned strategiplanen her.

Publisert: 31.03.17


Referat fra årsmøtet

Onsdag 8. mars ble det avholdt ordinært årsmøte i Drammens Seilforening. Her er referatet. Hele årsberetningen, regnskap og budsjett er også vedlagt. Last ned referatet.

Publisert: 30.03.17


Ny vaktordning i havna

Årsmøtet vedtok å avskaffe medlemsvaktordningen, og erstatte den med patruljer fra vaktselskap​. Endringen trer i kraft umiddelbart.

Publisert: 11.03.17

Les mer


Saksliste og årsmøtedokumenter

​Vi minner om årsmøtet den 8 mars klokka 1830 på Løkta på Solum, Nå er sakslista og årsmøtedokumentene klare.

Publisert: 25.02.17

Les mer


Årsmøte 8. mars

Drammens Seilforening innkaller til årsmøte på klubbhuset

«Løkta» på Solumstrand

Onsdag 8. mars klokka 1830

Publisert: 31.01.17

Les mer


Fakturaene som kom nå gjelder sommerleie 2016

Alle som har båt i havna har fått faktura i løpet av de siste dagene. Dette er en faktura som skulle vært sendt i høst, og den gjelder sommerleien for 2016.

Publisert: 29.01.17

Les mer


God jul - julebrev fra seilforeningen

Snart senker julefreden seg over dekk og dørk, og vi i Drammens Seilforening vil på denne måten sende deg et lite julebrev og informere litt om det som skjer i foreningen.

Det har vært et aktivt år der vi har fått til mye, men der vi også har hatt store utfordringer.

Publisert: 22.12.16

Les mer


Nye nettsider er i drift

De nye nettsidene til Drammens Seilforening er oppe og går. Foreløpig ligger det ikke så mye inne, men det er flere som jobber med å fylle sidene etterhvert-

Litt etter litt kommer innholdet på plass, og vi håper at nettstedet, sammen med Facebook siden vår skal bli et naturlig informasjonspunkt for medlemmene.

Publisert: 20.12.16

Les mer


Fakturaene for sommerleien i år er forsinket

​Omleggingen til nytt datasystem i foreningen har tatt mye lenger tid enn ventet, og derfor har det ikke latt seg gjøre å sende ut fakturaer på leie og andre aktiviteter sommer og høst.

Publisert: 20.12.16

Les mer


Drammens Seilforening, Postboks 1025, 3037 Drammen, leder@dsf.no